kurssit

hanki itsellesi tai läheisellesi elämys, joka ei heti unohdu

Et ole yksin, jos päätät varata paikan takolauantaissa tai pajasunnuntaissa itsellesi tai läheisellesi. Kalenterivuoden aikana alasimen takana on tähän mennessä ahkeroinut noin 120 muuta!

Keskimäärin pajapäivänä kurssilaiset ovat uuden äärellä, sillä kyseinen käsityölaji kuuluu enää vain harvan koulun valikoimaan ja taonnankursseja tarjoavat vain muutamat kansalais- ja työväenopistot koko maassa.

Opistojen kurssien kautta tuote nimeltä takolauantai syntyikin, sillä pajan sepät ovat pahimmillaan vetäneet neljää opistokurssia per viikko. Opiston ilta tuntui hieman lyhyeltä ja omat viikonloppukurssit, joilla aloitettiin liian pitkiltä. Lauantain seitsemän tunnin kurssi on sopivan mittainen, siinä saa tuntuman kuinka teräs muokkautuu ja aina valmistuu jotain tarpeellista kotiin vietäväksi.

Takolauantain pariksi muotoutui sittemmin Pajasunnuntai – nimeltään eri, mutta sisällöltään täysin vastaava pajapäivä.

Sopivasta varustuksesta saa ennen kurssia ohjeet ja pajalla on takojille suojavarusteet: nahkaesiliinat, suojalasit, kuulosuojaimet ja työhansikkaat.

Takolauantait ja Pajasunnuntait sopivat kaikille kokemukseen tai sukupuoleen katsomatta.

Kevään 2024 kurssit

Huom! Kevätkaudelle on avattu muutama Takolauantai lisää. Paikkoja pääsee varaamaan varauskalenterista niin kauan kuin niitä riittää.

Takolauantait:
Pajasunnuntait:

Info & ilmoittautuminen

Pajapäivän pituus on seitsemän tuntia, klo 10-17.
Hinta 70 € / takoja.

Osoite: Veturinkuljettajankatu 13, Karjaa
(veturitalleille on vain muutaman minuutin kävelymatka Karjaan asemalta)

Tästä pääset ilmoittautumaan pajapäivään:
(aukeaa uuteen välilehteen)

Varaa aika pajapäivään

Valitse ensiksi onko kyseessä Takolauantai vai Pajasunnuntai, ja sen jälkeen kalenteri näyttää vapaat päivät/paikat.

Alasinpaikka vahvistetaan maksamalla kurssimaksu varauksen yhteydessä. Varauksen jälkeen saat sähköpostiisi pienen infopaketin tulevasta kurssipäivästä. Jo täyttyneet kurssipäivät poistuvat tarjonnasta, eivätkä enää näy kalenterissa.

kurssipalautteita

"Taontakurssi oli loistava. Todella ammattitaitoinen opetus ja huomiointi. Jopa 7-vuotiaskin jaksoi paukuttaa reilut viisi tuntia. Kiitos."
Jussi L.
Helmikuu 2020
"Erittäin hyvin ja hyvällä fiiliksellä vedetty päivä pajalla. Suosittelen! Kiitos!"
Matleena M.
Maaliskuu 2019